V sobotu ráno zastavilo pred seminárom čierne auto.


Vystúpil muž. Mal na sebe maskáčový odev akoby prišiel z poľovačky. Áno, všetci ho veľmi dobre poznáme. Potom vystúpila aj jeho žena so žiarivým úsmevom. Na zadnom sedadle stiahol okno Dávid Zahradník. Jeho tvár hovorila za všetko. 🙂 Akcia môže začať. Z kufra sme začali nosiť mäso, náradie a všetko potrebné k zabíjačke, vlastne spracovaniu prasaťa. Najakčnejší účastník, pán prefekt, odštartoval túto seminársku udalosť požehnaním a všetci sa mohli s radosťou pustiť do práce. Kotol bol nachystaný už od skorého rána, takže už po sv. omši sme všetci cítili vo vzduchu dymovú arómu.

Scenár z minulého roka sa opakoval ako napísal do Adsumu Dávid: ,,Čistiť a krájať, miešať vnútornosti, prikladať do kotlov, mlieť mäso, smažiť pečienku, krájať cibuľu, plniť klobásy, hurky, tlačenku…“ Najprv bola hotová pečienka a na obed sme ochutnali špecialitu pani Zahradníkovej – pečené mäsko na cibuľke a cesnaku. Po obede práca pokračovala v podstate až do večere a potom nasledovalo upratovanie. Poďakovali sme manželom Zahradníkovým, ktorí sa museli odobrať na dlhú cestu domov a deň sme zakončili v našej seminárnej kaplnke modlitbou kompletória.