Prváci proti FC Pelikán: football v Seminari

Povzbudení výkonom slovenských futbalistov v medzištátnych zápasoch sme sa aj my, bohoslovci stretli vo futbalovom zápase prvákov proti výberu bohoslovcov. Keďže za prvákov by nastúpili dvaja hráči, rozhodli sme sa zmeniť tento zápas na  zápas nováčikov proti výberu Pelikána – seminárneho futbalového klubu. Za nováčikov nastúpili už spomenutí prváci, Jakub Jurkovič a Štefan Pálesch, nový otec rektor, nový prefekt a ostatní hráči, ktorí doplnili výber prvákov a nováčikov. Na tento hviezdny zápas prišlo pätnásť bohoslovcov a prvýkrát v histórii všetci predstavení. Zápas začal čestným výkopom otca Alexandra, ktorý požehnal hráčov zápasu. Už od úvodných sekúnd bolo jasné, na ktorej strane bude miska váh. Prvotnú defenzívu nováčikov pelikán dobil už v prvej minúte, keď sa o prvý gól postaral diakon Daniel Kremnický. Zápasu nechýbala atmosféra pravého seminárneho derby. Nechýbalo povzbudzovanie, emócie, pokriky a ozajstný zápal pre hru. Vytúžená Marlenka pre prvákov, ktorí by ju dostali za víťazstvo od otca Alexandra sa stala nesplniteľným snom. Nič to avšak nezmenilo na tom, že po zápase sme sa všetci, oba tými aj s otcami predstavenými, stretli spoločne strávenej vychádzke a v dobrej nálade ukončili tento slávnostne športový deň.

Adam Bauer