Deň otvorených dverí

Počas prvého adventného víkendu sa v bratislavskom kňazskom seminári opäť po roku konal Deň otvorených dverí pre miništrantov. Tento rok prijalo pozvanie asi 70 chlapcov, jeden dokonca až zo Spiša. Chlapci boli podľa veku rozdelení do troch skupín. V sobotu poobede mali v rámci mestskej hry na programe návštevu viacerých bratislavských kostolov. Po návrate do seminára nasledovala svätá omša, ktorú v seminárnej kaplnke celebroval bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Po večeri už všetci netrpezlivo očakávali divadelné predstavenie. Tento rok si seminaristi pripravili tému Juraj a sedemhlavý drak – boj s neresťami. V predstavení zazneli vtipné i vážne myšlienky. Po modlitbe kompletória nasledovala osobná hygiena a spánok.
V nedeľu po raňajkách sa konala svätá omša v latinskom jazyku v katedrále sv. Martina. Po svätej omši na miništrantov čakala zaujímavá výzva: komu sa podarí upratať najviac matracov, na ktorých predtým v noci spali, získa zaujímavú odmenu.
Tohtoročné DOD sa skončilo nedeľňajším obedom. Seminaristi a miništranti sa rozlúčili v očakávaní opätovného stretnutia počas letných táborov MINFA.

Ešte čakáme na fotografie! Prosíme buďte trpezliví!