Opäť na lyžiach

Seminaristi druhého a tretieho ročníka sme si za miesto pobytu zvolili oravskú dedinku Habovka. Počas cesty na sever sme s napätím čakali, či vôbec uvidíme sneh. Okrem vrcholov hôr sme sa s ním stretli až od Dolného Kubína severnejšie. Po príchode v sobotu a nedeľu sme mali krásne slnečné počasie, ktoré však rozpúšťalo aj to málo snehu, ktoré sa tu nachádzalo. No utorok a streda priniesli zmenu počasie a začalo snežiť. Tým sa vylepšili aj lyžiarske podmienky a vďaka tomu aj naša nálada.

Dni počas týždňa sme trávili rôzne – lyžovaním, prechádzkami, rozhovormi, hraním spoločenských hier, varením, ale aj návštevou bohoslužieb v miestnom kostole a komunitnom dome rehoľných sestier.

V sobotu sa náš pobyt na Orave končil. Doobeda sme si pobalili veci, naposledy sme si pri aute vychutnali zvuk vŕzgajúceho snehu a potom sme sa už vydali naspäť do Bratislavy, v ktorej vládlo už jarné počasie.

Ďakujeme rodine Čajovej za ubytovanie a starostlivosť, rehoľným sestrám z Kongregácie milosrdných sestier Svätého kríža, ktoré nás privítali vo svojom komunitnom dome a tiež aj miestnym kňazom – pánovi farárovi Ondrejovi Poľančíkovi a pomocnému duchovnému Ondrejovi Lajčinovi. Poďakovanie patrí aj pánovi farárovi Róbertovi Ťapušíkovi, ktorý sa s nami lyžovačky zúčastnil.

V mene 2. a 3. ročníka: Martin Surový

Na fotky a na dalšie články od ostatných skupín ešte čakáme!