Lyžovačka 1., 4. a 5. ročníka

Štefanov nad Oravou je malebná dedina so srdečnými obyvateľmi kúsok od Tvrdošína. Preto sa aj tento rok stala cieľom pre načerpanie nových síl po náročnom skúškovom období. A to pre prvý, štvrtý a piaty ročník. Štvrtáci a piataci dorazili už v sobotu, zatiaľ čo prváci s ich duktorom boli do pondelka na duchovných cvičeniach. Dni strávené v útulnej chate boli príležitosťou odpočinúť si a utužiť priateľstvá.

V pondelok šiel 4. a 5. ročník na výlet do Poľska, kde navštívili koncentračný tábor Osvienčim. Z ukážok priestorov, ktoré sme si pozreli, bolo možné predstaviť si bolesť, ale aj odvahu väznených. Uvedomili sme si, aká vzácna je sloboda aj dnes. O to viac sme si vážili krásny výhľad z našej chaty na okolité lúky, na ktoré napadal čerstvý sneh a boli ideálne na malé prechádzky chotárom. Nový sneh napadol aj v neďalekom lyžiarskom stredisku, čo nás nesmierne potešilo a mohli sme tam stráviť celé dni. Vo štvrtok sme išli na päťhodinovú turistiku. Rozhodli sme sa prejsť Kvačiansku a Prosiecku dolinu. Prechod jednými s najkrajších dolín Slovenka s krásnymi výhľadmi bol v zime ešte krajší. Večery sme trávili buď hrou spoločenskej hry, alebo, ak neostalo síl, pozeraním filmov.

Dni ubiehali a čas odchodu prišiel veľmi rýchlo. Po rannej omši sme sa rozlúčili s veriacimi a tiež s miništrantami, ktorých sme mohli za tieto dni spoznať a ktorých je v tejto malej obci naozaj veľa. Pri odchode sme sa rozlúčili aj manželmi Kuloštiakovými, ktorý nám umožnili ubytovať sa v ich chate. Veľmi ďakujem za vrelé prijatie a starostlivosť, ktorej sa nám dostalo. Tiež ďakujem pánovi farárovi, že nám umožnil slúžiť sv. omše v miestom kostole. Ak budeme mať tú možnosť, veľmi radi navštívime Štefanov aj budúci rok.

V mene 1., 4. a 5. ročníka: Jakub Jurkovič
Fotky: Filip Majdán, Juraj Ochaba, Martin Uher